...môj najobľúbenejší recept na barbarskú večeru
Znie to strašne jednoducho, je to strašne jednoduché. Okrem toho aj lacné, rýchle a ak si všetci po tomto neoblížu prsty, máte u mňa pivo.
Ingrediencie (na 8 krídielok):
2 lyžice dijonskej horčice (určite nenahradzujte, musí byť dijonska)
2 lyžice ol. oleja
2 lyžice medu
4 lyžice sójovej omáčky
soľ a č. korenie
kúsok masla
Postup:
1. Zmiešajte všetky ingrediencie vo väčšej mise a poriadne premiešajte s mäsom. Ak chcete nechajte marinovať cez noc, ak nemáte čas, vykašlite sa na to, je to skvelé aj tak...
2. Rozložte krídla na plech so zvýšeným okrajom a polejte všetkou marinádou, ktorá vám v mise ostane. Dajte piecť na 35 až 45 minút do rury vyhriatej na 200 °C. Občas obracajte a podlievajte výpekom. Pečte kým sa na mäsa nevytvorí pekne upečená, chrumkavá kôrka.
3. Výpek zlejte do panvice a na miernom plameni zahustite s kúskom masla. Podávajte preliate omáčkou.
Túto marinádu je možné použiť taktiež k iným častiam kuraťa (stehná, prsia...), výborne sa však hodí aj k bravčovému mäsu. V lete ju použijem sto pro na grilovanú krkovicu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára