štvrtok 31. januára 2013

TOP krídielka

...môj najobľúbenejší recept na barbarskú večeru 

Znie to strašne jednoducho, je to strašne jednoduché. Okrem toho aj lacné, rýchle a ak si všetci po tomto neoblížu prsty, máte u mňa pivo. 


Ingrediencie (na 8 krídielok): 


2 lyžice dijonskej horčice (určite nenahradzujte, musí byť dijonska) 
2 lyžice ol. oleja 
2 lyžice medu 
4 lyžice sójovej omáčky 
soľ a č. korenie  
kúsok masla







Postup: 

1. Zmiešajte všetky ingrediencie vo väčšej mise a poriadne premiešajte s mäsom. Ak chcete nechajte marinovať cez noc, ak nemáte čas, vykašlite sa na to, je to skvelé aj tak... 

2. Rozložte krídla na plech so zvýšeným okrajom a polejte všetkou marinádou, ktorá vám v mise ostane. Dajte piecť na 35 až 45 minút do rury vyhriatej na 200 °C. Občas obracajte a podlievajte výpekom. Pečte kým sa na mäsa nevytvorí pekne upečená, chrumkavá kôrka. 

3. Výpek zlejte do panvice a na miernom plameni zahustite s kúskom masla. Podávajte preliate omáčkou. 


Túto marinádu je možné použiť taktiež k iným častiam kuraťa (stehná, prsia...), výborne sa však hodí aj k bravčovému mäsu. V lete ju použijem sto pro na grilovanú krkovicu. 

Žiadne komentáre: