....príloha ale aj nenáročná večera
Na oslavu narodenín spolubývajúceho, som mal chuť urobiť niečo rýchle, chuťovo výrazné a nezvyčajné. Trend, robiť na každú oslavu dve tácky jednohubiek s klobáskou a chlebíčky s "parižákom", už myslím pominul. Tým ich samozrejme nezatracujem, len chcem povedať, že ich môžeme o niečo povýšiť a spraviť si na špeciálnu udalosť niečo extra.
Ingrediencie (na 4 porcie):
2 veľké červené kápie
250 g gréckeho syru Feta
extra panenský ol. olej
stredomorské bylinky (akékoľvek máte)
morská soľ (pozor feta je slaná, len málo na dochutenie)
čierne korenie
rozdrtená malá čili paprička
Postup:
1. Dajte si zohriať rúru na 200 °C. Zatiaľ si nakrájajte Fetu na kocky, posekajte bylinky, umyte a osušte kápie.
2. Do rúry dajte piecť papriky na malých plech. Pečte 20 minút, sem tam ich obráťte a vyberte keď sa vám pri obracaní začne oddľovať vrchná šupka.
3. Kápie nechajte trochu vychladnúť a potom ich jednoducho "stiahnite z kože". Očistite od jaderníku a všetkých semienok. Nakrájajte na pásiky.
4. Na plechu so zvýšenými okrajmi zmiešajte nakrájané papriky, fetu, koreniny, ol. olej a bylinky - z tých si nechajte časť na dozdobenie a záver pečenia.
5. Dajte piecť opäť 20 minút na 200 °C, resp. tak dlho kým sa neodparí väčsina tekutiny. 5 min. pred koncom posypte povrch zvyškom byliniek (zahrievaním strácajú chuť a takto vaše jedlo viac zvýraznite).
6. Podávajte s opečenou bagetou, alebo ciabattou a kvalitnými olivami.
Tento recept sa hodí naozaj na akúkoľvek príležitosť a dobre dopĺňa rôzne menu. Treba vyskúšať!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára